neděle 16. listopadu 2014

Domácí vanilkový extrakt

Znáte vanilkový extrakt? Používá se při pečení, dodává dobrůtkám úžasnou vanilkovou vůni.......můžete si jej koupit, anebo udělat domácí. Je to jednoduché :)



Suroviny:
Vanilkový lusk (cca 4 ks)
Vodka (0,5 l)
Lahev s uzavíratelným hrdlem


Postup:
Vanilkové lusky si podélně rozříneme, vložíme do lahve a zalijeme vodkou. Pečlivě uzavřeme a první týden lahev protřepáváme. Za cca 8 týdnů bude vanilkový extrakt hotový. Je možné postupně přidávat lusky a dolévat vodku, pak budete mít pořád dost extraktu :)




Můj extrakt už odstává v lednici a nemůžu se dočkat, až jeje poprvé použiji :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za všechny vaše sladké komentáře :)