pondělí 11. července 2016

Brownies s malinami a bílou čokoládou

V létě mívám často chuť na něco lehkého, zdravějšího a rychlého. Pravda, brownies sice mezi něco lehkého nepatří, ale jejich spojení s malinami je tak úžasné, že jsem je prostě musela udělat :) O jejich chuti může svědčit i to, že mi můj drahý při pokynu "vezmi si kousek do práce" odvezl půlku plechu :)


 Recept na brownies už tu je, proto si ho dovolím zkopírovat

Suroviny:
- 150g kvalitní čokolády
- 120g másla
- 2 lžíce holandského kakaa
- 200g cukru krupice
- lžička vanilkového extraktu
- 3 velká vejce
- 100g hladké mouky
- špetku soli
- maliny
- kousek bílé čokolády

Postup:
Předehřejeme si troubu na 180°C. Hlubší plech o rozměrech cca 20x30 vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem. Máslo pomůže pečicímu papíru přilepit se a bude se nám s plechem lépe manipulovat.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a máslo. Poté odstavíme z plotny a vmícháme směs kakaa a cukru. Přidáme vanilkový extrakt a po jednom vejce. Po každém vejci pořádně promícháme. Nakonec přidáme mouku a sůl. Vlijeme na plech, uhladíme a na povrch klademe maliny. Úplně nahoru patří nasekaná bílá čokoláda. Nemusí jí být moc, stačí opravdu malinko. Pečeme cca 30 minut. Brownies pečlivě hlídejte, povrch musí být pevný, ale pokud do těsta zapíchnete špejli, musí na ní po vytažení zůstat přilepené těsto. Když brownies přepečete, budete mít prostě čokoládovou buchtu :)


Po vychladnutí nakrájejte na malé kousky a sevírujte.
P.S.: Malý plech jsem sehnala v Lidlu, kde byl v sadě 2 ks a dá se použít i jako pekáček, díky výstupkům na straně. Na brownies má ideální velikost :)

Dobrou chuť :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za všechny vaše sladké komentáře :)